Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά οράσεως
26-02-2021

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά οράσεως

Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν θέματα μυωπίας ή υπερμετρωπίας ή αστιγματισμού ή πρεσβυωπίας. Τις ημέρες που δεν φοράτε τους φακούς επαφής σας, η επιλογή γυαλιών οράσεως παίζουν τεράστιο ρόλο στη ζωή σας!

Ωστόσο, τα γυαλιά οράσεως δεν λύνουν μόνο το πρόβλημα της όρασής σας, αλλά, αν κάνετε την σωστή επιλογή, διαμορφώνουν το προσωπικό σας στυλ και αναδεικνύουν στοιχεία της προσωπικότητάς σας.

Αρκετοί κάνουν το λάθος και διαλέγουν γυαλιά οράσεως με τα ίδια κριτήρια που επιλέγουν γυαλιά ηλίου. Στα γυαλιά ηλίου , όμως, είναι απαραίτητο ο σκελετός να είναι πιο μεγάλος από το πρόσωπο για να παρέχουν την καλύτερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τα γυαλιά οράσεως. Aκολουθούν μερικά tips για να διαμορφώσετε το προσωπικό, ξεχωριστό σας στυλ!

Ποιο σχήμα να προτιμήσετε;

Στα γυαλιά οράσεως, σας προτείνουμε να δώσετε έμφαση στην αντίθεση! Στην περίπτωση που το πρόσωπό σας είναι στρογγυλό, προτιμήστε ένα σκελετό με γωνίες. Εάν έχετε γωνίες και τα χαρακτηριστικά σας είναι ιδιαιτέρως έντονα, προτιμήστε να έχει στρογγυλό σκελετό.

 

Ποιο χρώμα σας ταιριάζει;

Το σωστό χρώμα στην προτίμηση των γυαλιών σας θα βοηθήσει και θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σας!

Καστανά μαλλιά με πράσινα ή μελί ή γκριζογάλανα μάτια

 Το χρυσό, το χρώμα του χαλκού και του μπρούντζου είναι ιδανικά. Δοκιμάστε την ανοιχτόχρωμη εκδοχή της ταρταρούγας. Σας ταιριάζει επίσης το καμηλό, το χακί και το ναυτικό μπλε.

Σκούρα μαλλιά με γαλάζια ή πράσινα μάτια.

 Σκελετός από μέταλλο. Αν προτιμάτε κοκάλινα γυαλιά, επιλέξτε το μοβ, το κακάο, το σμαράγδι πράσινο ή το χρυσό.

Μαύρα μαλλιά με καστανά μάτια.

 Το γαλαζοπράσινο, το καφέ και το χακί είναι το τέλειο χρώμα.

Ξανθά μαλλιά με γκρίζα ή γαλάζια μάτια.
Το ασήμι και το γκρι είναι ιδανικά ωστόσο και το σοκολά δένει υπέροχα με τα χαρακτηριστικά σας.

Ξανθά μαλλιά με πράσινα ή μελί μάτια.
Το χρυσό και το σοκολά είναι για εσάς.

Κόκκινα μαλλιά με μπλε- πράσινα ή μελί μάτια.
Το χρώμα του μπρούντζου και το πράσινο ή χακί.

 

Ποιο σχήμα σας ταιριάζει?

Πρόσωπο στρογγυλό
Φαρδύ κούτελο, στρογγυλό πηγούνι, ζυγωματικά.
Υπάρχει αναλογία στο πρόσωπο, oι φακοί καλό θα είναι να μην έχουν βάθος και οι κατάλληλοι σκελετοί είναι αυτοί που διαθέτουν μια μικρή ανοδική κίνηση στις γωνίες, για να έρχονται σε απόλυτη ισορροπία με το στρογγυλό του προσώπου.

Πρόσωπο τετράγωνο
Φαρδύ μέτωπο και το οριζόντιο πηγούνι.
Οι σκελετοί που κολακεύουν το πρόσωπο αυτό είναι οι στρογγυλοί και οι οβάλ. Εάν σας αρέσουν οι ορθογώνιοι σκελετοί επιλέξτε αυτούς με τις όχι τόσο έντονες γωνίες.

Πρόσωπο οβάλ
“Συνηθισμένο και εύκολο’’.
Το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι ένα ελαφρώς καμπυλωτό σαγόνι σχετικά με το μέτωπο. Όσοι διαθέτετε τέτοιο σχήμα προσώπου σας ταιριάζει η μεγαλύτερη πλειοψηφία γυαλιών οράσεως.

Πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου
Ιδιαίτερα ζυγωματικά.
Οι σκελετοί που θα προβάλουν με σωστό τρόπο την ιδιαιτερότητά σας αυτή θεωρούνται εκείνοι που είναι πιο πλατιοί από τα ζυγωματικά σας.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς
Μικρό πηγούνι σε σχέση με τα υψηλά τα ζυγωματικά.
Δώστε βαρύτητα στο εξής σημείο, οι σκελετοί να φέρνουν σε μια ισορροπία και αρμονία το μήκος και το πλάτος του προσώπου σας.

 

Ελπίζουμε ότι με τα στυλιστικά μας tips θα βρείτε το ζευγάρι γυαλιών οράσεως που όχι μόνο θα ξεκουράσει τα μάτια σας, αλλά θα σας κάνει να χαμογελάτε κάθε φορά που κοιτάζεστε στον καθρέφτη!

Επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα της GrandOptical και ελάτε να βρούμε τα κατάλληλα γυαλιά οράσεως για εσάς!