Το blue light και τα μάτια σου!
09-12-2020

Το blue light και τα μάτια σου!

Το μπλε φως της οθόνης που εκπέμπεται από τις ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζει τη συγκέντρωση μας, τον ύπνο μας, ενώ στην ακραία του διάσταση μπορεί ακόμα και να προκαλέσει σημαντική βλάβη στα μάτια μας. 

Αλλά τι είναι το μπλε φως της οθόνης και γιατί μπορεί να είναι επιβλαβές;
Το μπλε φως, γνωστό και ως μπλε ακτινοβολία, είναι ένας τύπος φωτός με μικρά μήκη κύματος που εκπέμπει υψηλότερη ενέργεια. Αυτά τα κύματα διεισδύουν βαθιά στο μάτι και η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον αμφιβληστροειδή.
Ένα μέτρο προστασίας που μπορείς να λάβεις είναι η επιλογή σκελετών με μπλε φίλτρο, είτε έχεις, είτε όχι μυωπία, αστιγματισμό ή παρόμοιες ιδιαιτερότητες στα μάτια σου. Τα γυαλιά υπολογιστή έχουν ένα φίλτρο στους φακούς, το οποίο μπλοκάρει ή απορροφά το μπλε φως. Έτσι, συμβάλλει στη μείωση της επίδρασής του στα μάτια μας.

Ενημερώσου για τις επιλογές που σου προσφέρουν τα Grand Optical:

Επιλογές φακών

Blue Filter, κόστος 30€

Φωτοχρωμικοί φακοί, προσφέρει γρήγορη προσαρμογή σε κάθε συνθήκη φωτισμού, κόστος 60€

Πολωτικό φίλτρο, βελτιώνει την αντίληψη των χρωμάτων και την αντίθεση καθώς και όραση χωρίς αντανάκλαση ιδανικό για την οδήγηση, κόστος 90€

Βαφή, προσφέρει 100% προστασία για πιο άνετη όραση σε εξωτερικούς χώρους, κόστος από 30€

 

Μπορείς να παραγγείλεις φακούς επαφής και σκελετούς οράσεως στο τηλέφωνο 2110120260 ή να μας στείλεις email στο info@grandvision.gr με την παραγγελία σου.