Προστατεύεστε τα μάτια σας καθώς αθλείστε!
21-01-2021

Προστατεύεστε τα μάτια σας καθώς αθλείστε!

Το τελευταίο διάστημα αναγκαστήκαμε να μπούμε όλοι σε μια νέα ρουτίνα.

Συχνά μπορεί να νιώθουμε ότι ένα απόγευμα χαλάρωσης στο σπίτι θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από στρεσογόνες καταστάσεις, όμως έχει αποδειχθεί ότι μία ώρα εξωτερικής άσκησης μπορεί να επιδράσει στο σώμα και στην ψυχολογία μας πιο ευεργετικά.
H άσκηση σε εξωτερικό χώρο κοντά στη φύση έχει περισσότερα οφέλη για τη διάθεσή μας λόγω της έκθεσης στον ήλιο, τον καθαρό αέρα και τις όμορφες εικόνες.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι συμμετέχοντες απόλαυσαν περισσότερο την άσκηση στο φυσικό περιβάλλον, ένιωσαν περισσότερη αναζωογόνηση, ενεργητικότητα, ικανοποίηση και ήταν πιο πολλές οι πιθανότητες να την επαναλάβουν, ενώ παράλληλα σημείωσαν σημαντικότερη μείωση στη συναισθηματική ένταση, τη σύγχυση, το θυμό και την κατάθλιψη.

Φυσικές εξωτερικές δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, το τρέξιμο, η ποδηλασία μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις υπέροχα. Σκέψου τι σου ταιριάζει, προετοιμάσου κατάλληλα ως προς τον εξοπλισμό, το ρουχισμό, τα υποδήματα αλλά και τα γυαλιά ηλίου και ετοιμάσου να δημιουργήσεις μια νέα καθημερινή ωραία συνήθεια.

Όμως προσοχή! Υπάρχει λανθασμένη αντίληψη πως τον χειμώνα ο ήλιος δεν μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα μας. Στην πραγματικότητα, οι επιβλαβείς ακτίνες UV είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους –απλώς σε διαφορετικό βαθμό.
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ακτίνες UVA έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τα σύννεφα και την ομίχλη, καθώς και το γυαλί και τις άλλες ανακλαστικές επιφάνειες όπως τα παράθυρα των κτηρίων και των μέσων μαζικής μεταφοράς. Κάθε φορά που ο ήλιος βγαίνει, οι ακτίνες UVA είναι εκεί· έτσι, παρά το γεγονός ότι τον χειμώνα υπάρχει λιγότερη ηλιοφάνεια σε σύγκριση με το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να προστατεύετε τα μάτια σας και την επιδερμίδα σας και τον χειμώνα.

Τα κατάλληλα γυναικεία γυαλιά ηλίου:

P8443 C FLL JY 55

PLD 6013/S DL5 JY 50

 SNSU0007 BBGR 51

Τα κατάλληλα ανδρικά γυαλιά ηλίου:

0RB3183 006/71 64

P8411 A 9CA RC 63

0EA2033 313087 64

 

Φόρα τα γυαλιά σου και ξεκίνα! Οι εξωτερικές δραστηριότητες θα τονώσουν την υγεία σου σωματικά και πνευματικά! Καλή αρχή!