Αντιανακλαστικές επιστρώσεις: αναβαθμίστε την καθημερινότητά σας
02-05-2022

Αντιανακλαστικές επιστρώσεις: αναβαθμίστε την καθημερινότητά σας

Όταν μιλάμε για σκελετούς οράσεως, η φράση “οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά” δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχη. Κι αυτό, γιατί σε ένα τόσο μικρό αντικείμενο όπως τα γυαλιά οράσεώς σας χωρούν πολλές τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά σας, μέσα από την ξεκούραστη όραση. Μία από αυτές είναι και οι αντιανακλαστικές επιστρώσεις των φακών σας.

 

 

Τι είναι οι αντιανακλαστικές επιστρώσεις

 
Οι αντιανακλαστικές επιστρώσεις, που συχνά αναφέρονται ως AR (Antireflection coatings), είναι μια σειρά από επιστρώσεις που εφαρμόζονται στην επιφάνεια των οφθαλμικών φακών με σκοπό να μειώσουν  την ποσότητα του φωτός που αντανακλάται στις επιφάνειες του φακού. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε φακούς οράσεως που επιτρέπουν να εισέλθει περισσότερο φως μέσα από το υλικό τους κάνοντας τους πιο διαυγείς.  

 

Σε τι μας ωφελoύν;

1. Απολαμβάνουμε την ευελιξία της τεχνολογίας, αφού μας επιτρέπει την κατασκευή διαφορετικών ειδών AR. Έτσι, αφότου συμβουλευτείτε τον οπτικό σας, μπορείτε να βάλετε στα γυαλιά σας, την επίστρωση που ταιριάζει στην καθημερινότητά σας και στις ανάγκες σας.

2. Καθαρότερη και καλύτερη όραση. Οι αντιανακλαστικές επιστρώσεις μειώνουν  την αντανάκλαση και επιτρέπουν να περάσει περισσότερο φως στα μάτια σας. Έτσι, έχετε ευκρινέστερη και καθαρότερη όραση ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

3. Νυχτερινή οδήγηση χωρίς ενοχλήσεις. Η οδήγηση τις βραδινές ώρες σας κουράζει; Όχι πια! Χάρη στις αντιανακλαστικές επιστρώσεις, ο δρόμος για ασφαλή και άνετη οδήγηση πλέον είναι ανοιχτός. Χωρίς λάμψεις και χωρίς κούραση.

4. Kαλύτερες φωτογραφίες! Πόσες φορές έχετε τραβήξει φωτογραφία και όταν τη βλέπετε αναρωτιέστε… που πήγαν τα μάτια σας; Η μείωση της λάμψης στους φακούς επιτρέπει στους ανθρώπους, αλλά και στο φωτογραφικό φακό να βλέπουν τα μάτια σας και όχι τους φακούς των γυαλιών σας.

5. Ξεκούραστο βλέμμα. Χάρη στο περισσότερο φως που συγκεντρώνεται στα μάτια σας, πλέον δεν χρειάζεται να κάνετε υπερπροσπάθεια για να διαβάσετε. Extra tip Αν κάθεστε πολλές ώρες μπροστά από υπολογιστή, οι αντιανακλαστικές επιστρώσεις είναι ιδανικές για να καταπολεμήσουν το μπλε φως από τις οθόνες.

Η αντιανακλαστικές επιστρώσεις που ταιριάζουν σε εσάς βρίσκονται μία επίσκεψη μακριά από το κοντινότερο κατάστημα GrandOptical. Επισκεφθείτε μας και αφεθείτε στην εξειδικευμένη γνώση του προσωπικού μας, για να κάνετε την καλύτερη επιλογή!